Opnieuw Ulaan Bataar - Reisverslag uit Ulaanbaatar, Mongolië van mongolieteam - WaarBenJij.nu Opnieuw Ulaan Bataar - Reisverslag uit Ulaanbaatar, Mongolië van mongolieteam - WaarBenJij.nu

Opnieuw Ulaan Bataar

Door: Rolinke

Blijf op de hoogte en volg

14 Juli 2008 | Mongolië, Ulaanbaatar

Lieve mensen,

Daar zijn we dan weer....even wat langere tijd er tusen dan de vorige keren...tja, dat heb je soms in dit land.

Vorige week hebben we op zondag ons bezoek in Barun Urt (Sukbataar) afgesloten met een mooie kerkdienst. Wel jammer was dat de helft van de mensen die dag of er niet was of met flinke tussenpozen naar het "poepgat" rende met een flinke rol wc-papier. De picknick met onze Mongoolse broeders en zusters in de countryside viel wat anders uit dan we hadden gedacht...waarschijnlijk was het vlees in de salade wat ouder dan de bedoeling was..... ;-)
Na het afscheid in de dienst werden we op een ontroerende manier uitgezwaaid. Het hele stafteam van de kerk bracht ons an de grens van de stad een soort "wave" groet, de finishing touch. En daar gingen we dan, de steppe op, hobbelend en heen en weer zwaaiend...niet erg lekker voor de zieken en voor Ralda. Gelukkig konden we onderweg veel voor ze bidden en ook dan zien we weer dat God zorgt en rust en genezing geeft. Tijdens de lunch onderweg in een klein bergdorpje werden we ineens door een politieagent uit het resturant getrokken. Wie we waren en wat we deden in Mongolie. Onze chauffeurs en vertalers deden hun best alles uit te leggen, maar vanwege de onlusten in UB (Ulaan Bataar) wilde hij toxh echt nog even dat we ons zouden registreren. Dus volgden we hem gewillig nr zijn kleine kantoortje om daar onze paspoorten en dergelijke te overhandigen. Gelukkig was hij na enkele ogenblikken al gerustgesteld en konden we weer verder.
Ondorhaan was onze nachtstop....maar veel slapen werd het niet voor iedereen. Muziek en feesten tot een uurtje of 3 's nachts en om 5 uur de eerste geluiden van actieve mensen die graag hun huis wilden afbouwen.

Nogmaals uitgezwaaid maar nu door Hanneke en haar meiden, reden we verder richting UB. Het grootste gedeelte gelukkig over een asfaltweg. Saai was het echter niet want het landschap was prachtig en als kadootje van God vlogen er ineens 3 condors over onze bussen!!! Nooit geweten hoe groot die vogels werkelijk zijn: een spanwijdte van wel 4 meter!! Grandioos de natuur is hier echt prachtig.

Afgelopen week verder in UB hebben we de eerste dagen wat uitgerust en uitgezocht wat we nog aan projecten in de stad kunnen doen. Ook zijn we nog heerlijk wezen genieten van het grootste festival van het lnd: het naadamfestival: eten, drinken, picknicken en veel gezellligheid.
En natuurlijk was daar ineens maandagochtend heel vroeg: Marcia!!
Wat leuk om ineens een gezicht uit Nederland van Heidebeek te zien om met ons te bidden en te praten en ons te bemoedigen!! En lieve mensen, bedankt allemaal voor jullie post!!!!! Daar genoten we echt heel erg van !!! Zo fijn om te weten dat jullie allemaal meeleven.
Marcia heeft ons heel wat kunnen leren afgelopen week over teamzijn en nederigheid. We zijn helemaal opgebouwd en zien vol verlangen uit naar de komende weken naar wat God wil doen door onze handen!
Marcia, thank you so very very much!!

Vanochtend heel vroeg hebben we haar weer uitgezwaaid en zijn we weer aan ons programma begonnen. Deze ochtend is er materiaal gehaald om verschillende hasha's (terreinen waar mensen wonen) op te knappen, waaronder ook onze "eigen" hasha. Verder zijn er enkelen van ons bezig geweest met behang aftrekken in een appartement van een zendingsorganisatie. Dit wordt in samenwerking gedaan met John (een Amerikaanse YWAMer) en enkele ex-prostituees. De bedoeling is om aankomende weken vaker met hem op te trekken om hen te bemoedigen en de liefde van Jezus ook voor hen te laten zien. Verder dus de hasha's verbouwen, nog een keer naar de garbagedump en deze week gaan er ook nog enkelen van ons team naar een streetkidscamp. Volgende week is er nog een vakantiebijbelschool in het communitycenter in de wijk.

Gisteren konden we in een (totaal andere) kerk opnieuw Choices opvoeren...we worden bijna professionals :-)

Goed, de onlusten in de stad zijn al lang weer over, ook regent het niet meer zo veel. De zomer is hier in volle gang: warm overdag, 's nachts al weer aardig koud.
Met Ralda gaat het langzamerhand iets beter, ze moet gewoon nog veel rusten. Blijf alsjeblieft voor haar bidden. Onze darmen blijven hier verder aardig goed werken al gaat het allemaal soms wat sneller dan we zelf zouden willen, maar ja, we hebben nog steeds genoeg wc-papier.

Verder starten we elke morgen nog heerlijk met worship en voorbede. God werkt door ons heen en dat is en blijft ons verlangen oor deze tijd!

Als laatste: de meesten van ons hebben onze post aan Marcia meegegeven omdat het versturen vanuit hier wel erg lang duurt en soms belachelijk geprijst is, tja, we blijven westerlingen.....

We hopen gauw weer wat te schrijven!

Veel liefs van ons allemaal en natuurlijk heel veeeeeeel zegen!

• 14 Juli 2008 - 06:36

Arjan:

Hee team, goed weer wat te vernemen van jullie. Een zegen dat jullie zo beschermd worden door de allerhoogste!
    Door middel van de grote vogels laat God weer eens zien hoe groot Hij wel niet is.
    We blijven bidden voor jullie.

• 14 Juli 2008 - 06:45

Petra Jansen:

Wauw allemaal heel indrukwekkend. Jullie zijn goed bezig. Schitterend hoe God zoveel km's hier vandaar ook zo hard aan het werk is.
    Gezegende tijd verder, groetjes uit een eindelijk zonnig Ermelo

• 14 Juli 2008 - 07:36

Roelof En Suusje :

lieve allemaal.
    Fijn om weer wat van jullie te horen en dat jullie veilig zijn aangekomen.De reis zal voor sommigen van jullie niet zo prettig zijn geweest met die buikloop.beterschap!!
    Onze vakantie is al weer voorbij.We hebben wat gefietst en gevist.De eerste week was het goed weer ,de tweede week nogal regenachtig ,dus maar een beetje klussen.Arno en Rolinke jullie stoeltjes zijn klaar (volgens pa kunnen ze het stoeltje met de rode stof wel in de ridderzaal gebruiken (ha,ha))
    We wensen jullie veel liefde en zegen toe
    een dikke knuffel

• 14 Juli 2008 - 14:04

Herma:

Dank je wel Rolinke voor deze update.
    Fijn om steeds jullie belevenissen te lezen.
    En ook om dan ineens te lezen over 3 condors!!!
    Wow, wat lijkt me dat mooi om te zien! Maar daar tegenover staat het leven in een grote stad, waar jullie nu de komende weken dus zijn.
    Bid dat jullie daar mensen kunnen bemoedigen zoals jullie zelf bemoedigd zijn.
    Groetjes!!

• 14 Juli 2008 - 16:17

Wout & Eef:

Hallo Alle Rennende Racers. Leuk om jullie verslag weer te lezen. Het doet weer aan onze eigen outreach denken, met dat verschil dat wij direct overgestapt zijn naar slands gewoonte. En dat is , naar het'poepgat met een emmertje water. Dan weet je tenminste ook waarom je na de tijd je handen wast. Toch? Maar dat zijn de leuke herinneringen voor later, waar het nu op aan komt, is om datgene wat jullie tijdens de lesfase geleerd hebben, door te geven aan anderen. Daar bidden we voor, en natuurlijk willen we ook wel bidden voor een "pitstop" tijdens de race.(;})

• 14 Juli 2008 - 21:03

Harm En Jantine:

Mensen, heel veel sterkte en zegen van God gewenst voor de komende weken in UB. En dat jullie ook heel veel zullen kunnen genieten van alles wat jullie beleven. We bidden met jullie mee!

Groeten, Harm en Jantine

• 15 Juli 2008 - 19:00

Hilmar En Elza:

He toppers!

Goed te lezen dat jullie daar ondanks de op hol geslagen darmflora enorm genieten en vol passie aan jullie opdrachten werken. Hier is het prachtig herfstweer en we zijn absoluut niet jaloers..

We blijven aan jullie denken en voor jullie bidden.
    We zijn enorm trots op jullie allemaal

Liefs,

Hilmar en Elza

• 15 Juli 2008 - 20:43

Geert & Riky:

Tja, Gods wegen zijn soms ondoorgrondelijk en zorgen vaak voor verrassingen. en ook wel eens ongemakkenLaat je er niet door afschrikken en/of ontmoedigen en houd het doel voor ogen heel de wereld bekend maken met de liefde en trouw van onze hemelse Vader in onze Here Jezus Christus. Ons voortdurend gebed zal jullie blijven omringen. Verder blijven we voortdurend uitzien naar jullie belevenissen en genieten hier elke dag van een ECHTE Hollandse zomer. veel regen en wind, de kersen en de pruimen.

liefs en een dikke knuffel voor onze kinderen en vooral onze kleinkinderen, sannerieke en joas. wat zullen ze straks veel te vertellen hebben aan hun vriendjes en vriendinnetjes!!
    voor nu laten we jullie weer over in Gods betrouwbare handen

• 16 Juli 2008 - 19:44

Jikke:

Hoi Rene en Ralda, Sophie en Coriet, en de rest, alleen ken ik jullie niet.
    Gweldig wat jullie allemaal mogen en kunnen doen, Ralda ik hoop dat je gauw weer op mag knappen.
    Sterkte, en fijn dat we mogen weten dat God bij jullie is.

• 17 Juli 2008 - 14:46

Arjen En Linda:

Hallo Joop, Erica en Joël,

Hartelijk bedankt voor jullie pakje voor Rolf. Helaas heeft hij geen Smallenbroekvoeten en moet ie dus nog even geduld hebben voor hij erop kan dribbelen. Hier is alles goed. We genieten van jullie verhalen op dit blog, tot volgende maand.

Arjen en Linda en Rolf

• 18 Juli 2008 - 06:53

Dimitri :

he arno en rolinken
    leuk dat ik een kaartje van jullie heb gekregen
    ik vind het echt leuk en goed wat jullie doen
    ik denk aan jullie en jullie kinderen
    ik ben ook benieuwt wat er heer na gaat gebeuren
    ik wens jullie als groep veel zegen en shalom van GOD de Vader

• 18 Juli 2008 - 21:24

Jos M:

Hallo M-team,

Tjonge jullie hebben veel meer van het land (en de mensen) gezien dan de vorige outreach vanuit Heidebeek:(. Heel veel zegen voor jullie incl. pastoral-visitter superkanjer!!

Love & God bless u all!

• 19 Juli 2008 - 15:48

The Marokkies:

Leuk zijn darmen he??? Wij hebben dagelijks onder het eten ons evaluatiemoment hoe het deze dag weer ging! hahahaha. Schept een band!!!

Liefssss

• 19 Juli 2008 - 16:25

Esther:

Hey allemaal in het bijzonder arno, rolinke en kids. Bedankt voor jullie kaartje echt super. Ik blijf voor jullie bidden en ik vind het super om regelmatig wat van jullie te horen. Prachtig werk doen jullie. Gods zegen. Liefs esther.