Onverwachte gebeurtenissen - Reisverslag uit Ulaanbaatar, Mongolië van mongolieteam - WaarBenJij.nu Onverwachte gebeurtenissen - Reisverslag uit Ulaanbaatar, Mongolië van mongolieteam - WaarBenJij.nu

Onverwachte gebeurtenissen

Door: Rolinke

Blijf op de hoogte en volg

27 Juni 2008 | Mongolië, Ulaanbaatar

Dit wordt een snelle Jelle vandaag want we hebben niet veel tijd . Over enkele ogenblikken gaan we namelijk met het team van de kerk hier in Ondorhaan de straat op om mensen te bezoeken en te evangeliseren. Toch willen we graag weer even iets van onszelf laten horen. Afgelopen dagen waren gaaf, maar ook verrassend.Eerst even iets over wat we hebben mogen doen hier in de stad. We hebben al verteld over de gebedswandeling die we mochten houden. Veel van de mensen die we toen troffen hebben we opnieuw mogen bezoeken en voor hen mogen bidden. Dat was echt gaaf.Mensen hier zijn echt open en willen alles weten! Zelfs als ze Jezus nog niet kennen willen ze graag gebed.
Op woensdag avond mochten we een meeting leiden, waarin Arno en Rolinke een preek mochten houden. We hebben na deze preek opnieuw voor verschillende mensen mogen bidden. God doet grote dingen in de mensen hier!! Echt een dankpunt. De gemeente hier is ook erg blij dat we hier zijn en so do we!
Tijdens deze dienst viel ineens de electriciteit uit. omdat dat hier vaker gebeurd, waren alleen wij nogal verrast. De Mongolezen in de kerk keken er niet van open vroegen ons gewoon door te gaan.
Toen we na de dienst echter buiten kwamen, was het schemerig en we ontdekten dat er veel water op de weg lag. Naar onze beleving had het al enkele uren niet meer geregend maar de weg die we normaal moesten lopen naar het hotel was een kolkende watermassa. Het leek een complete nieuwe rivier, pal naast de hoofdweg. We vonden het allemaal erg grappig en zagen het als een leuk avontuur om opnieuw onze juiste weg van A naar B te vinden. Na enkele minuten bleek echter dat bij het hotel komen toch iets langer zou duren dan we hadden verwacht. Ploeterend door het water (soms tot kniehoog en echt jammer van onze schoenen, hahaha)hebben we anderhalf uur de tijd nodig gehad om van de kerk naar het hotel te komen, normaal een 5 minuten wandeling....
Gelukkig kwamen we veilig in het hotel aan, waar de kinderen al heerlijk lagen te slapen. Ondertussen was het al donker en het hele gebeuren was best inspannend en zorgelijk omdat sommige gedeeltes van de weg niet zichtbaar waren en we niet precies wisten waar we langs moesten gaan.
Pas de volgende ochtend begrepen we werkelijk wat er aan de hand was. Zeker de helft van de stad heeft onder water gestaan, op sommige plaatsen bijna een meter hoog. Voor ons in het hotel niet erg, maar de mensen in de wijken er om heen een regelrechte ramp: meubels, kleding, voedselvoorraden...alles zit onder de modder en is nat....
Voor de Mongolezen is dit een echte ramp en volgens het nieuws zitten we dan ook in een rampgebied. Een rare ervaring...

We schrijven dit verhaal om jullie te vragen te bidden voor de Mongolezen. Als team zijn we veilig, maar het is echt noodzaak om de mensen hier te helpen en te bemoedigen. Militairen uit de grote stad zijn al komen helpen. Wegen worden hersteld en gelukkig is ook de electriciteit weer aangesloten...geen boekjes meer lezen bij een zaklampje.

Nu, na enkele dagen, is het water al weer flink gezakt, maar de hele stad is vies en stinkt! Ook zijn er flink veel mensen (tijdelijk)dakloos, dus alsjeblieft, bid!

Ons team staat nu voor een lastige beslissing: gaan we door naar Sukbataar of blijven we hier? Vanmorgen hebben we hier met elkaar een geweldige teamtijd over gehad. We hebben God gevraagd wat we moeten doen en door verschillende mensen heen sprak God dat we onze plannen niet te veel moesten veranderen maar dat we door alle omstandigheden heen op Hem kunnen en mogen vertrouwen. We hebben echt de indruk dat God ons toch in Sukbataar wil hebben omdat de meesten van ons die gedachte kregen. De mensen daar kennen Jezus nog nauwelijks terwijl hier een bloeiende gemeente is die volop de stad intrekken om over Jezus te vertellen. Zoals het er nu uitziet vertrekken we dus toch verder naar het oosten in het vertrouwen dat God ons leidt en beschermt. Dit zal dan waarschijnlijk niet zondag worden, maar maandagochtend.

Morgenmiddag hebben we nog een kleine feestmeeting, voor de mensen die we op straat hebben ontmoet. We willen hen wat te eten aanbieden en worshiptijd en drama houden.
Ook zullen we Hanneke nog een avond bezoeken om voor haar te bidden en haar en haar werk te zegenen.

Ondertussen moeten er dus nogal wat wasjes gedraaid worden vanwege alle modderbroeken...of nieuwe broeken gekocht omdat we onze eigen spullen soms hebben weggegeven..

We zijn echt dankbaar dat God zulk groot werk doet hier in de stad, ondanks alle problemen met het water op dit moment. Wonderbaarlijk, hoe vrolijk de mensen hier blijven.
Ook dat God spreekt tot ons allemaal en zelfs door ons heen spreekt tot de regen (die dan gewoon stopt!!!!!) is fantastisch om mee te maken.

Een ander ding om wel echt voor te bidden is Ralda. Sinds enkele weken heeft Ralda flink veel pijn in haar schouder. Der pijn was niet meer te houden en ze is dan uiteindelijk ook maar naar een dokter gegaan. Ze blijkt een fikse ontsteking te hebben en moet echt uitrusten. Als de pijn toch blijft, wil de dokter graag een foto maken.
Toch blijven we gelovend at God ook haar zal genezen, zeker ook als het Zijn bedoeling dat we toch richting het oosten gaan. Maar vanaf deze kant willen we jullie echt vragen om voor haar te bidden. God kan wonderen doen, ook door jullie heen en ook via een afstand!

Daar houden we aan vast! Take a step in faith!!!!

Oh ja, en dank jullie wel voor jullie geweldige reacties, dat bemoedigt zo!
Dikke knuffels ook van de kinderen aan de opa's en oma's! Ze missen jullie maar genieten ENORM!
De foto's volgen zo snel mogelijk...

Lieve groet van ons allemaal!

God bless!!!!

• 27 Juni 2008 - 06:40

J-H:

Heel veel wijsheid in deze beslissingen.
    We blijven meebidden.
    Opw 640 (psalm 121)

• 27 Juni 2008 - 06:55

Annemieke:

Tjonge wat een heftige gebeurtenissen! Goed dat jullie juist nu daar zijn, om de mensen te bemoedigen.
    Laat jullie besluit leiden door de Vader. Hij zal jullie duidelijk maken wat jullie moeten doen.
    Vanuit Ermelo bidden we met jullie mee!

Liefs en Gods zegen
    Arjan en Annemieke en kids

• 27 Juni 2008 - 06:58

Jiska:

ik zou zeggen... niet te lang nadenken wat te doen maar hups aan de slag ;-)

• 27 Juni 2008 - 07:30

Petra J:

Ohh wat een schrik en wat moeilijk, gelukkig hoef je niet zelf te beslissen. God zal zeker duidelijk maken wat Hij van jullie verwacht. Wijsheid geven in de situatie.
    Gods zegen, Petra Jansen

• 27 Juni 2008 - 07:33

Mariëtte Prinsen:

Wat een belevenissen! Eigenlijk kun je op zo'n moment maar weinig bieden, behalve gebed. Niemand snapt waarom zulke dingen juist die mensen overkomen, maar jullie mogen daar zijn om te bemoedigen door alle ellende heen. We bidden voor jullie en voor de mensen in Mongolië.

Lieve groetjes van ons allemaal!

Ps: Sannerieke ---> Marsha vindt het geweldig dat je na de zomer weer bij haar in de klas komt!

• 27 Juni 2008 - 07:46

Herma:

Ik bid met jullie mee, voor de Mongolezen en voor wijsheid wat jullie kunnen/mogen doen.
    Wordt er ook al door anderen hulp geboden? bv overheid..?
    Hoop het van harte want met deze nood in de stad.. Is het mogelijk iets voor een team van rescuenet om hulp te bieden?
    Nogmaals veel wijsheid en sterkte om er ook persoonlijk mee om te kunnen gaan.

• 27 Juni 2008 - 08:13

Geert En Riky:

doe wat je hand vindt om te doen en wij van onze kant zullen voor dat werk blijven bidden. voor het hele team, voor de mongolezen en vooral danken voor jullie behoud.
    blijf vertrouwen op Gods nabijheid onder alle omstandigheden. en een lieve groet voor onze kinderen en kleinkinderen.

• 27 Juni 2008 - 09:34

Marry :

dit is echt heftig maar ook een grote mogelijkheid om de liefde van de Here Jezus te laten zien.Zijn leiding bidden we jullie toe

• 27 Juni 2008 - 12:01

Jolanda Smit:

Wat doet God grote dingen, dat is gewoon met geen pen te beschrijven, verder is God door alles heen, en met alle omstandigheden. Jullie blijven in mijn gebeden, ik houd van jullie en God zegene jullie!
    Liefs en een knuffel!
    Jolanda Smit

• 27 Juni 2008 - 13:36

Roelof En Suusje :

lieve allemaal wat een heftige gebeurtenissen zeg! wat erg voor die mensen daar .
    we zijn dankbaar dat jullie veilig zijn .we wensen jullie kracht toe om de mongolezen hulp te bieden en bij te staan.
    veel liefs en zegen

p.s geven jullie sannerieke en joas eveneen dikke knuffel terug??

• 27 Juni 2008 - 13:45

Hilmar En Elza:

He luitjes,

Wat een toestand daar! Gelukkig zijn jullie oke. Wat goed dat jullie daar zijn eigenlijk. Blijf jullie harten volgen en blijf vooral denken aan al het goeds wat jullie doen, ondanks de mindere gebeurtenissen. Houdt elkaar op de been met hulp van HEM.

Lieve groetjes,

Hilmar en Elza

• 27 Juni 2008 - 14:08

Harm En Jantine:

we bidden mee!!
    veel sterkte en wijsheid gewenst. God wijst de weg, maar dat ervaren jullie al 'aan den lijve'. Ralda, sterkte!
    Allemaal de zegen van de Here gewenst!

Harm en Jantine

• 27 Juni 2008 - 15:08

Annerieke:

WOW!

heftig!

Maar God is voor jullie, wie zal dan tegen jullie zijn!

ga met God!

ik bid mee

liefs Ann

• 27 Juni 2008 - 16:40

Simone Alkema:

Jullie maken echt veel mee. Ik schrok even van het bericht van Ralda. Ik bid zeker en denk ook dagelijks aan jullie. Het is vreemd, anders komt het eigenlijk nooit in mij op en nu laat God het mij gewoon weten.
    zelf ben ik druk met solliciteren bij de EO voor de catering. Vandaag mijn 1ste gesprek gehad en volgende week weet ik meer.
    Ik wens jullie een goede reis voor de maandag en veel zegen waar jullie nog zijn. Jullie stralen met ze allen erg veel liefde uit.
    Groetjes uit het zonnige Houten(Utr)

• 27 Juni 2008 - 20:07

Sista:

Lieve Joop en Erica en Joel en alle andere.
    Heel goed om te horen hoe jullie het hebben. We denken hier veel aan jullie en dragen jullie op in gebed. God is zo GROOT Hij zal jullie beschermen.
    Tot het volgende bericht! Fijn dat jullie zo lekker updaten. Hier ook alles ERG goed...Dikke knuffels van Elsa

• 03 Juli 2008 - 07:39

Rebekka Spijkerbosch:

Dag lieve mensen, wat fijn om jullie verhalen te lezen en foto's te zien !!! veel liefs uit Epe en een extra knuffel (en gebed) voor Ralda,
    doei